Tandem i Åre

Tandem i Åre
Hade jag roligt i Åre, eller... Tandemflyg i Åre 2 aug

måndag 12 mars 2012

Helgresa

OJ, så länge sedan jag har skrivit något... tiden går, tankarna snurrar. Vart de tar vägen, vet jag inte riktigt. Det visar sig!

Har i alla fall haft en fantastiskt trevlig helg i Trondheim med den fina kör jag sjunger i här i Uppsala. Ett samarbete med en Trondheimsk kör för kvinnor, Cantus, som utmynnade i en konsert på lördag kväll i Dômen. En strålande upplevelse på så många sätt! En fin konsert, där vi utnyttjade rummet på olika sätt, där vi sjöng sååå bra bägge körerna, både enskilt och tillsammans. Cantus, en ung kör, där man inte får vara äldre än 30 när man antas till den. Ja, åldersprofilen var verkligen lite .. annorlunda .. Även hos dem var andra altarna äldst (runt 35) av rätt naturliga skäl, och deras sopraner betydligt yngre. Vilken fin klang, en kör med spets! Och så våra äldre röster, vilken samklang det blev...

Och så gästfria och välkomnande, med div. aktiviteter för oss gemensamt, jättetrevligt! Vår kör får fundera hur vi kan återgälda detta...
Hoppas bara att vädret den gången de kommer hit kommer att vara liite annorlunda - vi hade regn, regn, snö, regn, hagel, regn, storm, regn, sol, regn... Jag är väldigt glad över min regncape och mina Nokiastövlar!!!

Skrattade gott på flygplatsen på väg hem. På flyget i fredags satt jag bredvid en irakisk man, boende i Stockholm, men tidigare i Trondheim, som skulle dit och hälsa på vänner. Det visade sig att vi skulle med samma flyg tillbaka på söndag, och vi skojade om att vi kanske skulle hamna bredvid varandra igen. Vi hade ett trevligt samtal iaf, där han berättade lite om sitt liv, sitt arbete och sin svenska fru. På söndag på flygplatsen går jag fram till honom och pratar lite med honom. Då säger han något som får mig att storskratta - vilket han måste tycka är superkonstigt... - 'Jag spanade efter dig för att se om du skulle komma och var du skulle hamna. Jag kände igen dig på stövlarna' ... HAHA! Precis det, fast tvärtom.., sade en gammal farbror i Åre till mig en gång för länge sedan 'Jag kände först inte igen dig utan stövlarna..'
Det är bara att inse - Nokiastövlarna är mitt signum! (Kan bara meddela att i helgen var en del lite avundsjuka på dem...)

Underbart också att kunna återknyta till en gammal vän i sta'n. Inte mycket tid att träffas, programmet var rätt tajt, men söndagmorgon gav chansen till ett riktigt möte.
Vad viktigt det är att hålla kontakten....

3 kommentarer:

Fredrik Scheike sa...

Haha vad underbart att du är världskänd för dina Nokia-stövlar! De är verkligen ditt signum, haha! Låter som en välidgt rolig helg :)

Gunhildsblog sa...

Japp, jag MÅSTE bara ha dem! :-)
Världens bästa skor, året runt.....

Gunhildsblog sa...

Och ja, det var en väldigt trevlig helg trots väldigt stor åldersskillnad. De var väldigt välkomnande på alla sätt.