Tandem i Åre

Tandem i Åre
Hade jag roligt i Åre, eller... Tandemflyg i Åre 2 aug

onsdag 4 mars 2009

Jo, Steffe var annorlunda mot Robban! Vi har hittills haft 'fritt val' på låtarna, så det har kunnat bli flera ggr per lektion på samma låt, med olika dirigenter, eller helt olika allihop. Var och en har haft ca. 10 min på sig att jobba, vilket har varit spännande. 4-stämmigt, javisst, hela tiden.
I måndags, ffg med ordinarie lärare, gav han oss noter (som ingen sett innan) och så fick vi satsa på enbart melodin. Upp i tur och ordning på samma låt någon minut. På det sättet blev det verkligen annorlunda arbetssätt! Vi kunde verkligen peta i detaljer vad gäller händerna/kroppen och signalerna vi ger. Ingen stämövning, som vi ibland varit tvungna till, eftersom vi bara sjöng melodin. Får se hur vi gör på fredag, då har vi valt låtar i förväg.

Var med i måndags kväll, efter finskan, på UAK, Uppsala Akademiska Kammarkör, för att se hur han jobbar med dem, och få höra låtarna vi ska jobba med. (Det är deras repertoar till en konsert i april.) De är nämligen rätt speciella, tvivlar på att vi på 12 personer i vår grupp kan fixa 12-16 stämmor.. Så vissa låtar kan vi egentligen enbart jobba med UAK för att få någon behållning utav jobbet. Kul att höra den duktiga kören oxå, och inse, som en av 'oss' sade efteråt - det är skönt att se att de bara är vanliga människor...
Allt gott önskar jag Dig!

Inga kommentarer: